dimarts, 17 d’octubre del 2017

Animacions Lectores

Hui hem començat amb les exposicions de les animacions lectores sent l'última pràctica del curs abans de començar les pràctiques.

Els aspectes a valorar als grups són els següents:
  1. Coses que hem après de l'autor
  2. Tècniques d'animació lectora
  3. Nivell de l'estandard oral
  4. Valoració personal 
Enric Valor
Enric Valor va nàixer a Castalla el 22 d'agost de 1911 i va morir el 13 de gener de 2000.
Va fer un dels més importants treballs de recuperació i recol·lecció de tota la lexicografia valenciana. A més va ser un dels principals promotors de la normalització del valencià amb l’ajuda de Carles Salvador i Sanchis i Guarner.
L'any 1983 va publicar l’obra “La flexió verbal” sent una obra referent a l’actualitat. La seua obra més coneguda són les “Rondalles Valencianes”. També ha escrit novel·les com per exemple “L’ambició d’Aleix”, “El Cicle de Cassana
Enric ha rebut diferents premis: Premi de les lletres valencianes de la generalitat valenciana (1985) i premi d'honor de les lletres catalanes (1987)

https://www.escriptors.cat/autors/valore/valorportic.g.jpg
A la primera rondalla referida a l'autor ens posen un vídeo (format per imatges) on ens representen l'escena.
A continuació, per representar-nos la segona rondalla han utilitzat les ombres. Mentre sonava la gravació de la veu dels companys, els personatges es van movent per l'escenari de les ombres.
La tercera rondalla era la de Cocentaina, on el grup ha fet la representació amb distintes disfresses. Ha sigut una bona representació perquè l'escenari de l'escena estava molt complet i han fet una molt bona representació.

Respecte al nivell de l'estàndard oral, generalment ha sigut adequat, però és veritat que han fet alguns castellanismes que es fan sense adonar-se.
Hem pogut trobar elements propis de les rondalles valencianes com els elements fantàstics o del territori de l'autor.

En la meua opinió ha sigut una animació lectora que m'ha agradat perquè és un treball que no és fàcil de fer i aquest grup ha sabut fer-ho i sobretot tindre a tot el públic interessat per la seua representació.

Charles Perrault
Charles Perrault va ser un escriptor francés que va nàixer l'any 1628 i va morir l'any 1700. La seua família pertanyia a l'alta burgesia i per tant, ell va estudiar en les millors escoles del seu temps fins que es va graduar en dret i exercir com a advocat durat un temps fins que, en 1683 es va dedicar per complet a la literatura.
Ha escrit obres com: Cigronet (1697), La ventafocs (1697), Barbablava (1697)dels quals s'han fet diverses reedicions i poemes com El segle de Lluís el Gran (1687).
Una de les coses que més m'ha impactat ha sigut que el final que sempre hem conegut d'aquesta obra, és diferent. El llop es menja a Caputxeta i el caçador no apareix per salvar-les.
https://i.pinimg.com/736x/cd/2a/76/cd2a768f1b5e37725da879b0f1332ecd--charles-perrault-the-fairy.jpg
El grup ha utilitzat una tècnica de treball on dues persones del grup feien de xiquets, un altre de iaio que contava la història i els altres han fet com si foren part del públic. També han utilitzat les ombres  com el primer grup. 

Com hem pogut veure, el nivell d'estàndard oral ha sigut perfecte. No han dit cap castellanisme ni cap errada respecte al vocabulari. En l'àmbit general sí ha sigut adequat.

Finalment, he de dir que ha sigut una exposició molt interactiva i divertida gràcies als recursos tant visuals com musicals. La distribució del mobiliari ha estat molt acceptada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada