dilluns, 23 d’octubre del 2017

Animacions Lectores (III)

CARLES CANO


Resultado de imagen de carlos cano escritorAquest grup ha representat una sèrie d’obres de Carles Cano, un professor que va nàixer en 1957 i que ha exercit la docència a instituts durant més de 20 anys. 
També és conegut com a guionista, locutor de ràdio i televisió i conta-contes. A més d’escriure narrativa, també ha fet poesia visual: Poemes, broemes i altres artificis i Cartes

Algunes de les seues obres més destacades (per les quals han rebut premis) són:

  • En què es diferencien en Blanc i el Negre
  • Per un botó
  • T’he enxapat, Caputxeta!


Les integrants del grup protagonista de l’animació lectora de hui han treballat basant-se en tres obres:
  • Benipoquet: un poble avorrit on apareix una màquina de contes per canviar el dia a dia dels seus ciutadans.
  • Contes per a tot l’any: històries com la de uns joguets que es rebel·len, que Pompeu, el jardiner, conta a Clara cada vegada que la xiqueta visita la seua iaia Aurora.
  • La festa monstruosa: en el tenebrós País dels Mostres falta color però la mare del monstre Urk coneix el mètode per que tot canvie.

En aquesta representació s’ha realitzat una unió de les tres obres de manera perfecta, ja que ningú s’ha adonat de que es tractava de contes que pertanyen a obres diferents. Aquesta animació ha sigut molt treballada, els decorats eren molt bons i la capacitat interpretativa de les protagonistes increïble. Totes han representat l’obra sense quasi errades. La caracterització dels personatges era adequada i, per totes aquestes raons, l’animació ha sigut perfecta.

A més a més, l’animació ha tingut una duració més llarga de l’habitual i, per tant, ha necessitat més treball d’aprenentatge de diàlegs.

El nivell oral de les companyes ha sigut molt bo, ja que, encara que algunes d’elles no eren valenciano-parlants, han fet un gran esforç de memorització per utilitzar un valencià normatiu i adequat.

El treball de les companyes ha sigut molt coordinat i a l’hora de representar l’animació tot ha eixit bé. L’obra ha resultat ser molt divertida i gràcies als decorats i a la capacitat interpretativa de les companyes ha sigut una animació de gran nivell.


     CARME MIQUEL

Resultado de imagen de carme miquel
El segon grup que ha realitzat la seua animació lectora hui, ha tractat la doctora i escriptora valenciana Carme Miquel, nascuda l’any 1945. Miquel ha sigut una de les defensores més destacades de l’ensenyament en valencià i es caracteritza per estar molt relacionada amb els moviments de renovació pedagògica. 

Ha rebut premis com el Premi d’Honor Jaume I i algunes de les seues obres més destacades són:

Barrets barata rialles
Llum i estel
La tortuga Caterina

Els nostres companys han realitzat l’animació lectora basant-se en la col·lecció anomenada Els contes de Marc en la que hi ha obres amb frases curtes, llenguatge clar i gran quantitat d’il·lustracions. Aquesta col·lecció és excel·lent per introduir als més menuts en el món de la literatura. Les obres que han representat són:

Bon dia!
El cel
Feliç aniversari
Al parc
Pèls i pomes

Aquest grup de companys no ha realitzat una representació en la que es duia a terme una representació d’un conte concret, sinó que ha simulat una classe en la que hi havia una mestra, uns alumnes i on era convidada l’autora de la col·lecció. D’aquesta manera, cadascú dels alumnes anava eixint a contar un conte de Carme Miquel i a mostrar als seus companys de classe i a l’autora que el coneixia a la perfecció.

En aquesta animació lectora no havia una gran quantitat de decorats però no s’han limitat únicament a la representació, sinó que han emprat també el teatre de titelles per a contar un dels contes.

El nivell de valencià ha sigut adequat, encara que s’han pogut observar alguns castellanismes que són conseqüència de que el valencià que es parla als pobles de la comunitat potser no és el més normatiu. D’altra banda, hem trobat una gran fluïdesa i tots els components del grup han participat, fent que estiguérem molt atents a la roba que portaven i a les seues representacions, en el paper que cadascú havia adoptat.


Aquesta obra m’ha agradat molt per la seua originalitat i perquè no s’ha fet massa llarga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada